top of page

Det første danske ebola-redningshold er på vej til Sierra Leone i Vestafrika.                     Nikolai Manthorpe Teilmann

 

 

20 danske sygeplejerskere og læger er på vej til Vestafrika for at hjælpe med at bekæmpe den frygtelige virus, ebola. ”De efterladte børn bliver det sværeste for mig at se.” udtalte en af lægerne sig inden afrejse.

 

Som en del af den danske heltegerning mod ebola i Sierra Leone, er netop det første redningshold med læger og sygeplejerskere på vej til den lille vestafrikanske by.

Turen for de 20 læger og sygeplejersker går ikke direkte fra Kastrup til Sierra Leone. Først går turen til Storbritannien, hvor de her bliver undervist i, hvordan man skal forholde sig, inden de i næste uge ankommer i den lille by.

Planen for det danske redningshold er at være i Vestafrika i seks uger.

 

Opgaverne i Vestafrika                           

      ”Det vigtigste, vi skal med vores tilstedeværelse i Sierra Leone, er at give folk et sted, de kan komme hen, når de er syge, så de ikke får smittet deres familier eller andre omkring dem”, siger anæstesilægen Anne Leegaard fra Viborg Sygehus.

 

- ”Det er jo ingen vaccine eller behandling af ebola. Så det, vi kan gøre for den enkelte patient, er at give 

kroppen de bedste muligheder for selv at bekæmpe infektionen”, fortsætter Anne Leegaard.

 

-”Det gør vi ved at give væskebehandling, ernæring, antibiotika, smertestillinde midler og anti-malariamedicin, så patienterne ikke skal slås med andre infektioner end ebola”, slutter Anne Leegaard.

 

Sundhed koster                            Danmark har tidligere doneret 20 millioner kroner i kampen mod den dødsbringende virus, men det er ikke kun pengene, det handler om.

 

Det er materialerne og transportdelen, der betyder noget i felten. Det bidrager Danmark nu til, og det er vi glade for”, udtalte Michael Gylling Nielsen, direktør i Læger uden Grænser.

 

Der skal samlet set bruges op mod tre milliarder kroner på bekæmpelse af sygdommen inden for de kommende seks måneder, vurderer Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

De nyeste tal viser desuden, at 3.707 mennesker er smittede i Guinea, Liberia, Sierra Leone, Nigeria og Senegal. Heriblandt har knap 1.900 mistet livet, oplyser WHO i sin nye undersøgelse. 

bottom of page